Motivul extradării lui Cristina Rizea, ar fi fost implicat în planurile de „schimbare prin violență a puterii de la Chișinău”(FOTO)

Fostul deputat român Cristian Rizea, a fost declarat persoană indezirabilă și expulzat de pe teritoriul R. Moldova pentru că ar fi „pregătit și desfășurat acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional” al R. Moldova, potrivit unui document al Ministerului de Interne făcut public pe rețelele de socializare.

 Inspectoratul General pentru Migrație  susține că Cristian Rizea „pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional”. În document se mai arată că Rizea ar fi „încălcat în mod flagrant și sistemic prevederile Codului Contravențional, prezentând pericol pentru ordinea și securitatea publică”.

„Conform constatărilor organelor abilitate să asigure securitatea statului, s-a stabilit că, cetățeanul României, Rizea Cristian, născut la 12.04.1969, pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării, activități cu elemente de factură criminală, acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului. Totodată, menționatul încalcă în mod flagrant și sistematic prevederile Codului contravențional, prezentând pericol pentru ordinea și securitatea publică. În același timp, în privința acestuia sunt inițiate mai multe acțiuni civile pentru imixtiunea în viața personală a persoanelor și lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale”, se spune în documentul semnat de directorul Inspectoratului General pentru Migrație.

 Amintim că, la 27 aprilie Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe un termen de 15 ani, acesta a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM. 
 Ex-deputatul Cristian Rizea se ascundea la Chișinău era condamnat definitiv pentru corupție de Tribunalul București.

 

 


Preluat de la: Publika.md