Moţiunea simplă înaintată asupra activităţii MAI, eșuată

Moţiunea simplă înaintată de deputaţii Platformei DA asupra activităţii Ministerului de Interne, a eşuat, din lipsă de cvorum. La şedinţa de astăzi a Legislativului nu s-a prezentat numărul necesar de deputaţi pentru ca moţiunea să fie dezbătută în plen. Din sală au lipsit deputaţii fracţiunii PSRM şi cei din „Pentru Moldova”. 

„Stimaţi colegi, sunt nevoită să constat lipsa cvorumului. Moţiunea a eşuat! Vă mulţumesc domnul ministru că aţi venit!”, a spus președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. 

Cu puţin timp înainte de şedinţa plenară, deputaţii Platformei „Pentru Moldova” și din Partidul Șor au ieşit într-un briefing de presă şi au anunţat că nu se vor prezenta la dezbaterile pe moţiune, din motiv că, în opinia lor, subiectul nu este unul prioritar. Iar PSRM-ul a catalogat şedinţa de astăzi drept „un show steril”. Într-un comunicat de presă al partidului se menţionează că deputaţii socialişti preferă să aibă discuţii directe cu oamenii, iar astăzi au vizite de lucru în teritoriu.

Moţiunea simplă de cenzură asupra activităţii MAI a fost iniţiată de către deputatul DA, Dinu Plângău, dar a fost susţinută şi de deputaţii PAS. Potrivit lui Plângău, Ministerul Afacerilor Interne are o activitatea dezastruoasă şi a tolerat cazurile de răpire a cetăţenilor moldoveni de către aşa- numitele autorităţi din stânga Nistrului. Dinu Plângău a menţionat că mai sunt şi alte cazuri similare şi, până în prezent, deputaţii nu cunosc care este starea cetăţenilor moldoveni, care încă se află în stânga Nistrului.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie