Moţiunea de cenzură iniţiată de BCS împotriva activităţii Guvernului PAS a fost respinsă

Moţiunea de cenzură iniţiată de BCS împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița a picat. Aceasta a fost respinsă cu votul a 44 de deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), după aproximativ cinci ore de dezbatere.

În cadrul ședinței  Natalia Gavriliţa a prezentat raportul de activitate și a răspuns la întrebările deputaților. De la Tribuna Parlamentului, șeful Executivului a relatat că această moţiune de cenzură ar fi o „compilaţie de minciuni” şi a calificat acuzaţiile drept absurde. Potrivit ei, Guvernul ar fi reuşit să răspundă tuturor crizelor, care afectează țara noastră.

„Mă adresez celor 26 de deputaţi socialişti şi comunişti care au semnat această moţiune. Ce vreţi să obţineţi încercând să generaţi instabilitate politică în această perioadă şi aşa complicată? Agenda cui o faceţi? A celor care au furat miliarde şi au sărăcit ţara, iar acum fug de justiţie? Sau a celor care vor cu orice preţ să perturbeze liniştea şi pacea pe care şi le doresc oamenii acestei ţări?”, a spus premierul.

Premierul s-a referit şi la principalele realizări pe parcursul unui an de criză: au fost create mai multe centre unificate de prestare a serviciilor, de care beneficiază circa 75 de mii de cetăţeni, peste 6 mii de companii noi au fost înregistrate în ţara noastră. 

Menționăm că, moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului a fost inițiată de 26 de deputați din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.


Preluat de la: Publika.md