Moscova arată iar din deget. Ameninţă că va expulza un diplomat moldovean

Ministerul rus de Externe a avertizat din nou, miercuri, că decizia Republicii Moldova de a declara persona non grata un angajat al Ambasadei Rusiei la Chişinău nu va rămâne fără răspuns. Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat, într-un comunicat de presă, că este un demers neprietenos ce reprezintă un element al unei campanii active anti-ruse în ţara noastră. Este a doua oară, după avertismentul de luni, când Moscova declară că va răspunde deciziei luate de Chişinău. 

Ministerul moldovean de Externe a anunţat că a decis să declare un diplomat rus persoană non grata pe teritoriul țării noastre, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice. Despre asta a fost anunţat ambasadorul Federației Ruse,Oleg Vasnețov, convocat la minister.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Chişinău, Daniel Vodă, a precizat că decizia Chişinăului este legată de incidentul din 31 octombrie, când fragmente dintr-o rachetă au căzut pe teritoriul satului Naslavcea şi un alt caz când două rachete ruseşti au încălcat spaţiul aerian al ţării noastre. 


Preluat de la: Publika.md