Mormântul Papei Benedict al XVI-lea poate fi vizitat de public. De când e posibil acest lucru

Mormântul papei Benedict al XVI-lea, situat în subsolul bazilicii Sfântul Petru, poate fi vizitat de public. Despre asta anunță Vatican News printr-un comunicat. acest lucru este posibil începând de astăzi. 

După slujba de înmormântare din 5 ianuarie, sicriul cu trupul neînsuflețit al papei Benedict a fost depus în același mormânt care a fost al Sfântului Ioan Paul al II-lea, ale cărui relicve au fost strămutate, după canonizare, într-un altar lateral al bazilicii Sfântul Petru. 

Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a condus Biserica între anii 2005-2013, a murit la vârsta de 95 de ani pe 31 decembrie 2022 în mănăstirea Mater Ecclesiae din Cetatea Vaticanului. În zilele 2-4 ianuarie, trupul său neînsuflețit a fost depus pe un catafalc în fața Altarului Mărturisirii lui Petru, din bazilica vaticană, unde au venit să se roage pentru odihna veșnică a sufletului său peste 200.000 de persoane. 

Numele lui Benedict, cel de-al 265-lea suveran pontif al Bisericii Catolice, a fost gravat pe o placă de marmură albă, a precizat Vaticanul.

Oficialitățile Vaticanului nu au comunicat dacă Papa Francisc a vizitat în privat mormântul lui Benedict înainte de a fi deschis publicului sau dacă intenționează să facă acest lucru la un alt moment dat.

 


Preluat de la: Publika.md