Monolitul misterios apărut în deșert a fost îndepărtat. Ce detalii s-au descoperit

Membrii echipei de căutare și salvare ai poliției din Las Vegas au găsit obiectul în apropierea Vîrfului Gass, parte a vastului Refugiu Național pentru Faună Sălbatică, unde pot fi găsite oi bighorn și țestoase de deșert. A fost cea mai recentă descoperire dintr-o serie de monoliți misterioși care au apărut cel puțin din 2020 încoace.

În luna noiembrie a acelui an, un monolit de metal similar a fost găsit în peisajul deșertului din Utah. Apoi au apărut fotografii cu astfel de obiecte din România, centrul Californiei, New Mexico și pe celebra stradă Fremont din centrul orașului Las Vegas. Toți monoliții au dispărut la fel de repede cum au apărut.

„Acest lucru nu este dintr-o altă lume”, a spus la vremea respectivă Lt. Nick Street din Departamentul de Siguranță Publică din Utah. Monolitul din Utah, despre care se crede că este primul din serie, fusese încorporat în stîncă într-o zonă atît de îndepărtată încît oficialii nu i-au dezvăluit imediat locația de teamă ca oamenii să nu se piardă sau să rămînă blocați în timp ce încercau să-l găsească. Însă detectivii de pe internet au găsit rapid coordonatele și au sosit hoarde de turiști curioși dornici să vadă și să atingă obiectul de altă lume, distrugînd plantele cu mașinile lor și lăsînd în urmă mormane de deșeuri.

Autoritățile au spus că aceleași îngrijorări i-au determinat să dărîme cel mai recent monolit apărut, joi. „A fost instalat ilegal pe teren federal stabilit pentru a proteja oile bighorn, plantele rare și broaștele țestoase de deșert”, a mai spus poliția.

Desert National Wildlife Refuge, care este administrat de U.S. Fish and Wildlife Service, este cel mai mare refugiu pentru animale sălbatice din afara Alaska și este de două ori cît statul Rhode Island. Departamentul de poliție a spus că obiectul este într-o locație secretă, în timp ce autoritățile încearcă să găsească cea mai bună modalitate de a elimina sau depozita structura masivă făcută dintr-o foaie de metal reflectorizantă care a fost turnată într-o prismă și montată cu bare de fier forjat și beton.

Poliția a transmis că „descurajează pe oricine să se aventureze pe traseele marcate sau să lase în urmă obiecte și obiecte”: „Acest lucru reprezintă un pericol pentru tine și mediul înconjurător”.


Preluat de la: Noi.md