Momentul în care o rachetă rusească lovește un bloc din Zaporojie. Bilanțul atacului

Două blocuri din orașul ucrainean Zaporojie au fost, miercuri, 22 martie, ținta unui atac cu rachete. Cel puțin o persoană a murit, iar alte 25 primesc îngrijiri la spital, transmite Libertatea. Președintele Volodimir Zelenski a publicat pe Twitter imagini din momentul atacului.

În videoclipul postat pe contul lui Zelenski se vede cum un bloc aflat în apropierea unui centru comercial este bombardat.

Atacul are loc în plină zi, în timp ce pe strada din față circulă mașini, iar în parcarea mall-ului se află mai mulți civili. Imediat după atac un nor gros de fum și praf se ridică din clădire. La finalul clipului apar imagini cu urmările atacului.

Apartamente din ambele clădiri sunt în flăcări, în timp ce bucăți din construcții continuă să se desprindă. Mai multe persoane se află în jurul lor privind înspre incendiul de la etajele superioare.

„Zaporojie. În acest moment, zonele rezidențiale în care locuiesc oameni obișnuiți și copii sunt lovite. Aceasta nu trebuie să devină «doar o altă zi» în Ucraina sau oriunde altundeva în lume. Lumea are nevoie de mai multă unitate și hotărâre pentru a învinge teroarea rusă mai repede și pentru a proteja vieți”, a făcut apel liderul de la Kiev în mesajul publicat alături de imaginile din regiunea din sudul Ucrainei. 

Potrivit primarului din orașul Zaporojie, Anatolii Kurtiev, o persoană a murit din cauza leziunilor suferite, 25 de răniți primesc tratament în spital. Trei persoane sunt în stare gravă, 19 în stare moderată și alte trei, dintre care doi copii, au răni ușoare. Alți cinci oameni au primit îngrijiri la fața locului.

„O altă crimă de război a fost comisă în mijlocul zilei într-o zonă rezidențială a unui oraș cu mii de oameni”, au precizat reprezentanții administrației regionale din Zaporojie.

Autoritățile i-au avertizat pe localnici să fie foarte prudenți și să nu ignore alertele de raid aerian.


Preluat de la: Publika.md