Moldovenii care vor să meargă în Ucraina vor fi obligați să stea în carantină 14 zile

Moldovenii care vor să meargă în Ucraina vor fi obligați să stea în carantină 14 zile. Deși Kievul a decis să relaxeze o serie de măsuri cu privire la intrarea cetățenilor străini pe teritoriul său, țara noastră nu se încadrează în aceşti parametri, fiind inclusă în zona roșie.

Nu vor fi obligate să stea 14 zile în autoizolare doar persoanele care vin din state cu o rată mai mică de 40 de cazuri active, adică pacienţi care primesc tratament, raportate la 100 de mii de cetățeni. 

Într-o listă întocmită de autoritățile ucrainene, Moldova se află pe locul 28 în lume, cu o rată de 115 cazuri active la 100 de mii de cetățeni, de trei ori mai mult decât rata maximă admisă de autoritățile ucrainene. 

Totuși, potrivit Ambasadei Ucrainei la Chișinău, moldovenii pot tranzita liber țara vecină. 

Din cauza pandemiei de COVID-19, și românii aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova au de suferit. Dacă vor să se ducă acasă, aceștia vor fi obligați să stea în autoizolare.

Bucureștiul n-a inclus Moldova în lista celor 17 state din care pot veni românii fără a sta în carantină, tot din cauza numărului mare de cazuri de infectare.


Preluat de la: Publika.md