Moldovenii care din motive temeinice nu se vor putea deplasa la secţia de vot în ziua alegerilor pot solicita urna mobilă

Moldovenii care din motive temeinice nu se vor putea deplasa la secţia de vot în ziua alegerilor pot solicita urna mobilă. Cererile trebuie făcute în scris şi pot fi depuse începând de astăzi și până în ziua dinaintea scrutinului.

Dacă este prezentat şi certificatul medical, atunci solicitările pot fi primite şi în ziua votului, doar că până la ora 15:00. Potrivit CEC, în contextul situației de criză în sănătate publică, în ziua alegerilor, până la ora 15:00, pot vota la locul aflării fără obligația de a prezenta certificatul medical doar alegătorii care manifestă simptome a infecției cu coronavirus.

Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

 


Preluat de la: Publika.md