Moldova va primi un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, apei și solului

Cei prezenți, împreună cu ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, au discutat despre disponibilitatea instituțiilor de a colabora strîns și de a oferi suport în implementarea reformelor și a politicilor durabile de mediu.

Ministrul Lazarencu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România și a subliniat importanța continuării eforturilor comune pentru atingerea obiectivelor stabilite în domeniul protecției mediului.

La rîndul său, Laurențiu-Alexandru Păștinaru, președintele ANPM, a reiterat că România este dispusă să ofere un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, apei și solului în Republica Moldova. De asemenea, a fost discutată și reforma planificată la Agenția de Mediu din Republica Moldova, care urmărește creșterea eficienței și transparenței în gestionarea problemelor de mediu, inspirîndu-se din bunele practici implementate de România.

La finalul întîlnirii, participanții au convenit să continue dialogul și colaborarea intensă în vederea promovării unei dezvoltări durabile în domeniul protecției mediului și asigurarea unui viitor sustenabil pentru ambele țări. Această întîlnire este o continuare a colaborării stabilite în cadrul vizitei recente a delegației Republicii Moldova în România din luna trecută.


Preluat de la: Noi.md