Moldova marchează trei decenii de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate. Mesajul preşedintelui

Moldova marchează astăzi 30 de ani de la adoptarea Declaraţiei de  Suveranitate. Cu această ocazie preşedintele Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare pentru cetăţeni.

„Acest document este condiția indispensabilă a existenței statalității moldovenești, or, anume din 23 iunie 1990 trebuie să se numere zilele și anii de suveranitate și independență ai statului moldovenesc modern.

Totodată, astăzi se împlinesc exact 3 ani și jumătate din momentul când am depus jurământul în calitate de Președinte al Republicii Moldova, pe data de 23 decembrie 2016. Trăiască Republica Moldova!”

Şeful statului a mai precizat că ţara are nevoie de multe schimbări, de abordări noi în politica internă şi externă şi a anunţat că în viitorul apropiat va semna un decret prin care administraţia prezidenţială va fi responsabilă, alături de Parlament şi de Guvern, de elaborarea Conceputului de Politici Externe Echilibrate.

 „Având în vedere experiența Moldovei din ultimii ani, mi-am dat seama, că țara are nevoie de un set de abordări noi în politica internă și externă, are nevoie de câteva teze de guvernare foarte ferme, prin care să fie reparate daunele aduse de oligarhie, iar însăși oligarhia, în cele din urmă, să fie dată jos de la putere.

Am definit aceste patru abordări sau teze: Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valorile noastre, exprimându-mi speranța că sunt într-un gând cu cetățenii Republicii Moldova, adică, am mers pe calea corectă în politică și acum privim în viitor cu aceleași speranțe și așteptări.”, a menţionat şeful statului.


Preluat de la: Publika.md