MODIFICĂRI FISCALE DIN 2021: TVA pentru sectorul HoReCa va fi diminuat până la 12%

Cota TVA pentru sectorul HoReCa va fi diminuată până la 12 procente anul viitor. Sunt unele dintre noutățile proiectului politicii fiscale și vamale pentru anul 2021, elaborate de ministerul Finanțelor, ca urmare a consultărilor publice.

Proiectul urmează să fie examinat de Guvern și Parlament. Acesta mai prevede neimpozitarea cu 4% a veniturilor din granturi. De asemenea, va fi diminuată contribuția de la 2,5% până la 1,5% din venitul companiilor de telefonie mobilă, începând cu 2022.

Documentul mai prevede anularea restricțiilor, începând cu anul viitor, pentru importul autoturismelor mai vechi de zece ani. În schimb, urmează a fi majorare accizele în acest sens.

Totodată, în documentul NU a fost prevăzută propunerea anterioară privind includerea taxelor rutiere în accizele pentru produsele petroliere. Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că bugetele pentru anul 2021, dar și proiectul politicii fiscale și vamale urmează a fi examinate la ședința Guvernului la începutul lunii decembrie. 


Preluat de la: Publika.md