Misiunea a luat sfârșit. Cei 52 de lucrători medicali români, veniți în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu COVID-19, se întorc acasă

După ce, timp de două săptămâni, au muncit în Moldova, cei 52 de medici din România se întorc acasă. Misiunea lor a luat sfârșit, iar joi aceștia au avut ultima zi de muncă în spitalele din țara noastră.

Colegii moldoveni le-au adus mai multe mesaje de mulțumire pentru curajul și devotamentul de care au dat dovadă.

În semn de recunoştinţă pentru efortul depus, administrația Institutului de Medicină Urgentă le-a oferit diplome de excelenţă celor 15 medici de peste Prut, repartizaţi în cadrul instituției. Iar directorul de la Urgenţă, Mihai Ciocanu, le-a mulțumit personal într-o postare pe reţelele de socializare.

Și angajaţii Spitalului Clinic Republican le-au adresat colegilor din România, un mesaj emoţionant, publicat pe pagina de Facebook a instituției. În mesajul citat, doctorii moldoveni spun că misiunea echipei române a fost eficientă şi binevenită.

Medicii şi infermierii români au venit în Moldova în data de 30 aprilie. Aceştia au fost repartizaţi în spitale din Chișinău, Cahul și Bălți. Săptămâna trecută, autoritățile române le-au oferit celor 52 de membrii ai misiunii umanitare pașapoarte diplomatice, în semn de apreciere pentru gestul voluntar.


Preluat de la: Publika.md