Mircea Lucescu, o nouă provocare. Tehnicianul a semnat un contract pe doi ani cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a fost instalat în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo Kiev. Tehnicianul român a semnat un contract valabil pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Potrivit presei ucrainene, Lucescu va primi trei milioane de euro pe sezon.

Noul antrenor al grupării din capitala Ucrainei va fi prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, ce va avea loc săptămâna viitoare.

În stagiunea abia încheiată „alb-albaştrii” s-au clasat pe locul secund, la 23 de puncte de campioana Şahtar,  fiind condusă de pe banca tehnică de fostul internaţional Alexei Mihailcenko.

Lucescu a revine în Ucraina după patru ani. În perioada 2004-2016 el a pregătit-o pe marea rivală Şahtar Doneţk. Sub conducerea sa, „minerii” au cucerit 22 de trofee: opt titluri de campioni ai Ucrainei, şase Cupe, şapte Supercupe şi Cupa UEFA, în 2009.

Ajuns la 74 de ani, celebrul tehnician român a mai pregătit în cariera sa 11 formaţii printre care Dinamo şi Rapid Bucureşti, Inter Milano, Galatasaray şi Besiktas Istanbul, Zenit Sankt-Petersburg, precum şi selecţionatele României și Turciei.


Preluat de la: Publika.md