Mircea Lucescu a câştigat deja primul trofeu cu Dinamo Kiev! Victorie în finala cu Şahtior Doneţk

 Mircea Lucescu a obținut marți primul trofeu din mandatul de antrenor la Dinamo Kiev. A câștigat Supercupa Ucrainei după o victorie în fața fostei sale echipe, Șahtior, scor 3-1. O dovadă clară că antrenorul român este pregătit să întrerupă dominația rivalei, pe care chiar el a început-o în lungul mandat de la Donețk. Lucescu rămâne contestat de ultrașii lui Dinamo Kiev, dar acest rezultat îi câștigă timp în tentativa de a le obține încrederea.

Mircea Lucescu, la al 22-lea trofeu în Ucraina și primul ca antrenor al lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a câștigat și la debutul său la Dinamo Kiev, în prima etapă, în fața celor de la Olimpic Donețk, scor 4-1. Iar meciul contra lui Șahtior a fost dominat categoric de echipa sa. Carlos de Pena a deschis scorul în minutul 20, cu o lovitură de cap plasată direct în vinclu. Gerson Rodriguez a mărit avantajul formației pregătite de Mircea Lucescu, după o acțiune individuală de excepție, terminată cu un lob peste portarul advers.

Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistrița, a fost omul care a readus speranțele pentru formația din Donețk. A marcat în minutul 37 al partidei. Șahtior a căutat egalarea în repriza secundă, dar a fost surrpinsă pe contraatac de Fran Sol. Ibericul a înscris pentru 3-1 și a stabilit scorul final. După abia două meciuri la Dinamo Kiev, Mircea LucescPentru Dinamo Kiev urmează acum aproape trei săptămâni de pauză. Următoarea partidă oficială a echipei pregătite de Mircea Lucescu va fi pe 12 septembrie, în fața celor de la Desna, pe propriul teren. Pe Șahtior o va mai înfrunta pe 7 noiembrie, tot la Kiev.

u a și câștigat un prim trofeu. Este al 22-lea pentru antrenorul român obținut în Ucraina. Primele 21 au fost câștigate chiar cu Șahtior. Dinamo o depășește pe adversara din finala de marți la numărul de supercupe câștigate. 9 trofee pentru formația din Kiev și doar 8 pentru „mineri”.

 


Preluat de la: Timpul.md