Mircea Geoană: "Nu vom accepta ca Rusia să revină la granița României"

O astfel de prognoză a făcut secretarul general adjunct al NATO, Mircea Gioană, în cadrul unei emisiuni la postul românesc de televiziune Digi24.

„Nu vedem de nicio parte capabilitatea militară de a putea să aibă o victorie decisivă într-un sens sau celălalt <…> Poate că eram prea entuziaști, optimiști la începutul ofensivei ucrainene din primăvara anului trecut. Fac un apel să nu cădem în latura cealaltă de pesimism exagerat, pentru că Ucraina are resurse suficiente ca să poată să susțină acest război, să aibă succes”, a spus el.

”Sub nicio formă nu vedem condiții și nu vom putea accepta ca Rusia să revină pe granița României. Avem nevoie de Ucraina care să stea în picioare, de Republica Moldova care să vină în Europa, de Georgia care să vină în comunitatea euro-atlantică”, a declarat Secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană afirmă că Alianța este încrezătoare în ceea ce privește aprobarea noului ajutor financiar pentru Ucraina în Congresul SUA, după negocierile celor două mari partide americane.


Preluat de la: Noi.md