Ministrul Viorica Dumbrăveanu, decorată cu "Ordinul de Onoare" de către preşedintele Igor Dodon

Ministrul Sănătăţii, un judecător al Curţii Constituţionale şi mai multe cadre didactice se numără printre cele 22 de persoane decorate de preşedintele Igor Dodon.

Cele mai multe personalităţi, 13 la număr, au primit ordinul „Gloria Muncii”. Printre ei se numără președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, şi directorii a trei instituţii de învăţământ. Este vorba de Victor Ambroci, de la Liceul „Spiru Haret” din Capitală, Grigore Vasilachi, de la Liceul „Mircea Eliade” din Capitală şi Ludmila Șișcanu, de la Liceul „Olimp” din Sângerei. Ordinul „Gloria Muncii” a mai fost acordat unor şefi de secţii de la Spitalul „Sfânta Treime din Capitală, şi unor procurori.

Cinci persoane au primit „Ordinul de Onoare”. Pe lângă ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, au mai fost decoraţi şi directorul Institutului Național de Justiție, Diana Scobioală, doi profesori universitari şi un ambasador.

Preşedintele a oferit „Ordinul Republicii” judecătorului Curţii Constituționale, Vladimir Țurcan, regizorului Valeriu Jereghi şi președintelui Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan. Premiile au fost oferite pentru merite deosebite față de stat, muncă îndelungată şi prodigioasă în diverse domenii, înalte calități profesionale și activitate intensă în domeniul social.


Preluat de la: Publika.md