Ministrul sănătății din Cehia riscă să fie demis pentru că a fost surprins fără mască într-un restaurant

Premierul ceh a cerut demisia ministrului sănătăţii. Cel din urmă a fost surprins de un fotograf în timp ce ieşea dintr-un restaurant din Praga. Asta în condiţiile în care toate localurile sunt închise, ca urmare a restricţiilor impuse de guvern.

Mai mult, ministrul n-ar fi purtat mască nici în mașina în care se afla cu șoferul. Comportamentul demnitarului a stârnit un val de critici pe reţelele de socializare.

Roman Prymula a fost numit în funcție luna trecută, după ce precedentul ministru al sănătății și-a dat demisia, în urma criticilor privind modul în care a gestionat pandemia.

Într-un interviu pentru o publicație locală, actualul ministru a explicat că fusese invitat la o întâlnire cu un director de spital și că a trecut prin restaurant pentru a ajunge într-un spațiu privat. El a promis că va demisiona dacă asta își dorește populaţia.

Cehia înregistrează zilele acestea cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor de COVID-19 din lume. Ieșirea din casă e permisă doar pentru a merge la serviciu, la cursuri sau la medic.

La o populație de 10 milioane de oameni, în Cehia au fost înregistrate vineri peste 15.000 de cazuri noi.


Preluat de la: Publika.md