Ministrul Nagacevschi a făcut o criză de nervi la şedinţa comisiei juridice. Nu l-a putut calma nici socialistul Vasile Bolea (VIDEO)

Certurile din Parlament nu contenesc nici chiar atunci când deputaţii activează la distanţă, iar şedinţele au loc în regim online. 

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a făcut o criză de nervi în cadrul şedinţei de miercuri a Comisiei Juridice a Parlamentului. Supărarea ministrului a fost provocată de întrebările pe care i le-a adresat deputatul PRO MOLDOVA, Sergiu Sîrbu.

Cei doi au avut un schimb de replici tăioase pe marginea unui proiect de lege al Guvernulu. Nagacevschi s-a supărat foc atunci când a fost întrebat despre opinia Fondului Monetar Internațional referitoare la proiectului de lege ce prevede că angajații Băncii Naționale a Moldovei care vor fi declarați vinovați de instanță de judecată vor trebui să restituie instituției cheltuielile pentru avocați. Președintele Comisiei juridice, socialistul Vasile Bolea, a fost nevoit să intervină și să calmeze spiritele, însă fără succes.

Deputatul PRO MOLDOVA Sergiu Sîrbu susține că Fadei Nagacevschi a demonstrat un comportament inadmisibil pentru un ministru.
“A fost o reacție foarte nervoasă, la nivel de isterică. Eu pot să-mi explic doar simplu aici: acest Guvern este disperat. Acest proiect de lege, ultima redacție, nu a fost consultat cu Fondul Monetar Internațional. Dacă va fi adoptat, atunci avem un risc mare să avem un conflict cu FMI”, a declarat Sîrbu.

La rândul său, Nagacevschi a scris pe Facebook că “respectă Parlamentul”, însă are o problemă personală cu anumiţi deputaţi.

“Recunosc că am probleme cu respectul față de unii oameni, care astăzi au statutul de deputat. Cred că ei nu au dreptul să vorbească în numele Parlamentului și cu atât mai mult în numele poporului. Din fericire sunt puțini din ăștia, și sper tot mai puțini în viitor”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

 


Preluat de la: Publika.md