Ministrul Justiției, după amânarea Adunării Judecătorilor: Se impune întreprinderea unor soluții dure

Amânarea Generală a Judecătorilor a indignat-o pe ministrul Justiției, Veronica Mihailov – Moraru. A fost o șansă de a debloca situația precară din justiție, prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare, a scris ministrul într-o postare pe Facebook. 

”Cu regret, prin amânarea alegerilor membrilor CSM, înțeleg, că se dorește, dimpotrivă, perpetuarea situației grave din justiție. Reieșind din majoritatea opiniilor expuse de judecători, înțeleg, că interesul public mai puțin a contat și, că nu se dorește crearea unui CSM cu care să fie un nou început pentru rezolvarea problemelor din justiție, (numirea în funcție a judecătorilor, soluționarea mai rapidă a cazurilor, luarea deciziilor importante de administrare în sistemul judecătoresc). Astfel, se putea valorifica oportunitatea de a fi parte a reformei justiției și, mai ales, de a restabili imaginea sistemului judecătoresc”, a mai transmis Veronica Mihailov-Moraru. 

Membrul Cabinetului de Miniștri a mai subliniat în postarea ei că în aceste circumstanțe, se impune întreprinderea unor soluții dure și că, de această dată, nu pot fi invocate acuzații de imixtiune.


Preluat de la: Publika.md