Ministrul german al Apărării: Războiul a ajuns ”într-un punct mort”

„De fapt, situația a ajuns într-un punct mort. Nu există cîștiguri teritoriale de ambele părți. Dar ucrainenii continuă să se apere foarte bine, în special în sudul țării și în est”, a declarat Pistorius publicației, relatează Noi.md cu referire la haqqin.

În comentariu, ministrul a dezmințit și informațiile din presă privind un posibil schimb circular de rachete cu rază lungă de acțiune cu Marea Britanie pentru a le furniza Ucrainei. Pistorius a declarat că nu cunoaște despre propunerea Londrei către Berlin de a trimite britanicilor rachetele sale Taurus și despre transmiterea în schimb către Ucraina a rachetelor britanice Storm Shadow, așa cum a fost descris în presă.

Pistorius a comentat, de asemenea, cuvintele ministrului ucrainean de externe Dmytro Kuleba, potrivit cărora RPDC ajută mai bine Rusia cu obuze decît Occidentul ajuta Ucraina: „El (Kuleba) are tendința de a polariza și de a escalada. Acesta este dreptul său în situația în care se află țara sa. Dar eu privesc livrările nord-coreene într-o lumină ușor diferită. Poate că obuze sînt multe, dar calitatea lor este la un nivel semnificativ diferit”.


Preluat de la: Noi.md