Ministrul de Interne, Ana Revenco, întrevedere cu omologul din Regatul Spaniei. Despre ce au discutat oficialii

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere oficială cu omologul său din Regatul Spaniei, Fernando Grande Marlaska.

Oficialii au discutat despre extinderea cooperării pe domeniul afacerilor interne la nivel atât strategic, cât și operațional, pe paliere precum combaterea criminalității cibernetice, terorismului, traficului de persoane, antidrog, dar și pe segmentul tehnologiilor informaționale.

Totodată, au fost abordate și perspectivele de dezvoltare a Hub-ului UE, având în vedere experiența spaniolă de gestionare a diferitor surse de amenințări în mai multe domenii.

Miniștrii au remarcat posibilitatea semnării unui memorandum de înțelegere dintre instituții, care va sprijini angajamentul MAI în implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, se menționează într-un comunicat al instituției.

În acest sens, ministrul Revenco a invitat Regatul Spaniei să fie țară-mentor pentru sistemul afacerilor interne, astfel încât acesta să fie aliniat mai promt și mai eficient la acquis-ul comunitar și la standardele UE de securitate.


Preluat de la: Publika.md