Miniştrii de Externe din ţările baltice, în carantină, după ce omologul lor sloven a fost testat pozitiv la COVID-19

Miniştrii de Externe din cele trei ţări baltice au intrat sâmbătă în carantină după ce omologul lor sloven a fost testat pozitiv la coronavirus, relatează AFP.

Anze Logar a fost testat pozitiv vineri după ce și-a încheiat joi un turneu în țările baltice, unde s-a întâlnit cu omologii săi din Letonia, Edgars Rinkevics, din Estonia, Urmas Reinsalu, și din Lituania, Linas Linkevicius.

Președintele polonez Andrzej Duda a fost de asemenea testat pozitiv sâmbătă, la câteva zile după ce s-a întors dintr-o vizită la Tallin, capitala Estoniei.

Deşi nu s-a stabilit în ce moment s-a infectat Duda, el a participat luni la un forum de investiţii la Tallin, unde s-a întâlnit cu preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev, scrie agerpres.ro.

Kersti Kaljulaid a transmis apoi pe pagina sa pe Facebook că a fost testată vineri la întoarcerea din Franţa şi că rezultatul a fost negativ.

Radev şi-a scurtat deplasarea la Tallin pentru a se întoarce marţi la Sofia şi s-a plasat în izolare din cauza unui contact cu o persoană contaminată în ţara sa.


Preluat de la: Publika.md