Ministerul ucrainean al Apărării înființează o comisie de audit cu reprezentanți NATO

Acesta este format din auditori interni certificați din statele membre NATO și din Ucraina.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării din Ucraina, comitetul este una dintre componentele noului model de reformă a controlului financiar în cadrul Ministerului Apărării din Ucraina.

„Ministerul Apărării a invitat specialiști cu expertiza, reputația, credibilitatea, abilitățile și experiența cuvenite pentru a face parte din comitet. Organismul va servi ca o garanție împotriva interferențelor politice. Un astfel de pas arată disponibilitatea noastră de a pune în aplicare cele mai înalte standarde internaționale”, a declarat ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Iuriy Dzhigir.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că intenționează să introducă funcția de ofițer de achiziții în unitățile militare și să creeze consilii de supraveghere în cadrul agențiilor de achiziții.

În februarie 2024, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că intenționează să introducă un nou sistem de achiziție de produse pentru FAU, în conformitate cu standardele NATO, pentru a elimina riscurile de corupție.


Preluat de la: Noi.md