Ministerul Sănătății va procura un nou lot de 100 de mii de teste pentru diagnosticarea COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să achiziționeze încă un lot de 100 de mii de teste pentru diagnosticarea COVID-19.

În același timp, vor fi procurate 8 ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți, infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19.

Echipamentul și testele vor fi procurate în cadrul proiectului finanțat de Banca Mondială „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” în valoare de 52,9 milioane de euro.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente de protecție (combinezoane, halate) care au fost distribuite tuturor instituțiilor medico-sanitare din țară.

La fel, laboratoarele ANSP au fost dotate cu reagenți, consumabile și 100 de mii de teste a infecției COVID-19. De asemenea, spitalele municipale, republicane și raionale au fost dotate cu 150 de pulsoximetre și 194 de paturi pentru terapie intensivă.

 


Preluat de la: Publika.md