Ministerul Finanțelor propune reducerea TVA pentru HoReCa

Ministerul Finanțelor propune reducerea TVA pentru HoReCa de la 15% până la 12%. Facilitatea a fost inclusă în politica bugetar-fiscală pentru anul 2021, în rezultatul consultărilor publice.

Potrivit documentului, măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul viitor sunt orientate să contribuie la dezvoltarea economiei naționale prin susținerea mediului de afaceri și consolidarea veniturilor bugetare în vederea finanțării cheltuielilor publice.

Principalele măsuri de politică fiscală și vamală propuse pentru anul viitor se referă la: revizuirea scutirilor persoanelor fizice și majorarea scutirii pentru persoanele; standardizarea cotelor de impozitare a veniturilor persoanelor fizice; eliminarea reținerii impozitului pe venit în cazul repartizării dividendelor între companii; revizuirea cotelor TVA în agricultură; continuarea Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale; stabilirea accizelor la produsele din tutun, produsele alcoolice și produsele petroliere pe o perioadă de 3 ani; implementarea unui mecanism de subvenționare a companiilor de colectare și reciclare a ambalajelor.

Potrivit premierului Ion Chicu, politica bugetar-fiscală va fi aprobată de guvern până pe 1 decembrie, iar deputații ar putea examina pachetul bugetar pe 20-21 decembrie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie