Mii de manifestanți au protestat la Minsk și au cerut plecarea lui Lukaşenko de la putere. 400 de oameni au fost arestați

Mii de manifestanți antiguvernamentali s-au adunat din nou, duminică, la Minsk pentru a cere plecarea președintelui Aleksandr Lukaşenko de la putere. Potrivit unei organizații pentru drepturile omului, aproximativ 400 de oameni au fost arestați pe parcursul zilei.

Potrivit presei de opoziţie, printre persoanele reţinute se numără jurnalişti şi sportivi, dar şi Miss Belarus 2008, Olga Khizhinkova. De trei luni, adversarii lui Aleksandr Lukașenko se reunesc în fiecare duminică la Minsk, pentru a cere demisia acestuia după alegerile prezidențiale din 9 august, marcate de acuzații de fraudă.

Parlamentul european nu-l mai recunoaşte pe Lukaşenko drept preşedinte, începând cu data de 5 noiembrie, când acestuia i-a expirat mandatul precedent.Într-o postare pe reţelele de socializare, Svetlana Tihanovskaia a transmis că protestele vor continua până la victorie și că ultimele 90 de zile au arătat autorităților că au pierdut legitimitatea și puterea.


Preluat de la: Publika.md