MII de blocuri fără apă la robinet din 1 februarie în Chișinău

 100 de mii de locuitorii ai municipiului Chișinău ar putea rămâne fără servicii de apă și canalizare de la 1 februarie, anunță Fracțiunea PAS din CMC. Motivul ar fi că zece Întreprinderi Municipale de Gestionare a Fondului Locativ în perioada 29-30 decembrie 2020 au venit cu solicitare către Apă Canal de reziliere a contractului de prestări servicii, transmite jurnal.md.

„Acest lucru înseamnă că nu mai există niciun raport juridic dintre aceste două instituții. Din acest motiv circa 100 de mii de locatari vor rămâne fără apă”, a declarat Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS în CMC în cadrul conferinței de presă susținută de Fracțiunea PAS din CMC pe tema „Indiferența primarului poate lăsa 100 mii de chișinăuieni fără apă”.

Consiliera PAS, Ina Coșeru a menționat că nici primarul general Ion Ceban, nici viceprimarul nu au întreprins nimic pentru a soluționa problema.

„Executivul nu a întreprins nicio măsură pentru a redresa această situație, notificările au parvenit în adresa întreprinderii încă din 15 ianuarie de atunci nici primarul Ion Ceban, nici viceprimarul de ramură nu au întreprins nicio măsură pentru a identifica o soluție ca să nu fie sistat serviciu de aprovizionare cu apă a cetățenilor”, menționează consiliera. 


Preluat de la: Timpul.md