Mihai Popșoi îi ia locul lui Nicu Popescu

Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de astăzi a Guvernului de către premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Popșoi a făcut doctoratul în studii politice la Universitatea din Milano, Italia. Până a intra în Parlament, acesta a oferit consultanță politică mai multor organizații internaționale. De asemenea, potrivit CV-ului, Popșoi a lucrat în calitate de manager de proiect la Centrul NATO în Moldova, precum și analist politic la Ambasada SUA în Moldova.

Totodată, Cristina Gherasimov va conduce Ministerul pentru afaceri europene și va coordona activitatea biroului pentru integrarea europeană.

Reamintim că din 22 noiebrie 2023, Cristina Gherasimov a fost desemnată în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cristina Gherasimov este licențiată în relații internaționale, a făcut un master la universitatea din Wrocław din Polonia master la Institutul European pentru Studii internaționale avansate și doctorat în științe politice la universitatea Rutgers din Statele Unite ale Americii. Din anul 2021 Cristina Gherasimov este consilier pe politică externă și integrare europeană a președintelui Republicii Moldova.


Preluat de la: Noi.md