Michelle Obama despre Trump: Un preşedinte ”rasist” care răspândeşte ”frica şi confuzia”

Donald Trump este „rasist” şi răspândeşte „frica şi confuzia” în rândul poporului american, a acuzat marţi fosta Primă Doamnă Michelle Obama într-un rechizitoriu sever, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, notează AFP.

„Ceea ce face preşedintele este în mod clar greşit, este rău din punct de vedere moral şi, da, este rasist”, a declarat Michelle Obama, referindu-se la valul de manifestaţii împotriva brutalităţilor poliţiei asimilate de Donald Trump „terorismului intern”.

Manifestaţiile antirasiste declanşate de moartea lui George Floyd au degenerat uneori în revolte, iar unele s-au transformat în tragedii după intervenţia miliţiilor de extremă-dreaptă, scrie agerpres.ro

„Numai o mică parte din aceste manifestaţii au cunoscut violenţe”, a afirmat fosta Primă Doamnă într-un mesaj video, îndemnând la mobilizare pentru candidatul democrat, Joe Biden, un lider care are „sufletul, experienţa şi temperamentul necesar pentru a ne conduce spre zile mai bune”.

În faţa „minciunilor” lui Trump şi „conspiraţiilor nebuneşti repetate iarăşi şi iarăşi”, „chiar şi oamenilor rezonabili le poate fi teamă”, a insistat ea.

„Iar singurul lucru pentru care acest preşedinte este bun într-adevăr este de a utiliza frica şi confuzia şi a răspândi minciuni ca să câştige”, a subliniat Michelle Obama.

„Dacă stânga câştigă puterea, vor dărâma suburbiile rezidenţiale”, a afirmat Donald Trump la sfârşitul lui august la Convenţia republicană. Democraţii îi apără pe „anarhişti, agitatori, participanţi la revolte, pe cei care comit jafuri şi dau foc drapelului”, a adăugat el.

„Imaginaţi-vă ce înseamnă ca bănuiala să planeze asupra voastră chiar de la naştere, pur şi simplu din cauza culorii pielii voastre”, a spus soţia primului preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite adresându-se alegătorilor indecişi.

„Rasismul, frica, diviziunea. Sunt arme puternice şi pot distruge o naţiune dacă nu le atacăm frontal”, şi-a exprimat îngrijorarea Michelle Obama.


Preluat de la: Publika.md