Metropolitan Opera din New York, concert extraordinar în ziua în care se va împlini un an de război în Ucraina

Metropolitan Opera din New York a programat pentru 24 februarie un concert pentru a comemora un an de când Rusia a declanșat războiul în Ucraina.

Orchestra, sub conducerea dirijorului canadian Yannick Nézet-Séguin, va interpreta „Requiem” de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven. La concert vor participa mai mulţi artişti ucraineni, a anunţat vineri MET Opera, citează digi24.ro.

Spectacolul „Requiem” de Mozart va fi interpretat în amintirea victimelor nevinovate ale războiului, iar Simfonia a V-a de Beethoven va fi cântată în anticiparea victoriei care urmează, a declarat Peter Gelb, managerul general al celebrei instituţii newyorkeze, precizând că imnul Ucrainei va fi, de asemenea, interpretat.

Anul trecut, opera din Manhattan a organizat un concert pentru strângerea de fonduri pentru victimele războiului din Ucraina şi a anunţat că pentru moment nu va mai lucra cu artişti sau instituţii care îl susţin pe preşedintele Vladimir Putin, ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina.


Preluat de la: Publika.md