Mesajul șefului statului, Igor Dodon, cu ocazia Zilei Limbii Române

Șeful statului Igor Dodon a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia sărbătorii naționale „Limba Noastră”, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. Și în acest an, președintele a evitat să spună direct ce limbă sărbătoreşte.

„Stimați concetățeni, vă felicit cu prilejul frumoasei sărbători naționale – Limba Noastră!
Fie ca limba mamei, limba natală, limba poporului nostru să fie cultivată, prețuită și studiată cu dragoste și pietate. Și să o cunoască bine fiecare locuitor al țării.
Voi aminti ceea ce am spus și în alți ani: să ne mândrim că noi vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume. Fie că îi spunem moldovenească (așa cum preferă majoritatea moldovenilor), fie că îi spunem română (așa cum preferă mulți alți concetățeni) – e aceeași limbă și e a noastră. Nu trebuie să ne dezbine limba care, de fapt, ne unește.
Contează mai mult esența și magia acestei limbi: contează cum o rostim, cum gândim în limba noastră, cum ne facem plăcută vorbirea, cum reușim să dialogăm prin ea și să ne construim un viitor mai bun cu ajutorul ei. Rostul limbii pe care o vorbim este să ne înțelegem cu alți oameni, să ne înțelegem unii cu alții, să creăm un spațiu comun de gândire, opinii, speranțe și realizări.”, a scris Dodon.

Totodată, șeful statului a venit cu un îndemn pentru cetățeni.

„Hai să marcăm Ziua Națională a Limbii Noastre inclusiv prin această calitate a limbajului, să profităm de înțelepciunea și de puterea dialogului corect, echilibrat, productiv. În așa fel, vom slăvi nu doar limba natală, ci și caracterul cumpătat și senin al poporului nostru.”, a precizat Igor Dodon.

PUBLIKA.MD amintește că în fiecare an, la 31 august, Republica Moldova marchează Ziua Limbii Române.

CITEȘTE ȘI: La mulţi ani, LIMBA ROMÂNĂ! Semnificația acestei sărbători


Preluat de la: Publika.md