Mesajul ministrei Justiției, adresat lucrătorilor Procuraturii

Ministrul a evidențiat rolul crucial pe care Procuratura îl joacă în apărarea statului de drept, subliniind responsabilitatea instituției de a asigura respectarea legilor și de a apăra drepturile cetățenilor.

În mesajul său, Mihailov-Moraru a abordat provocările cu care s-a confruntat sistemul procuraturii de-a lungul timpului, inclusiv scăderea încrederii publice în procurori. Cu toate acestea, schimbările recente, inclusiv formarea unui nou Consiliu Superior al Procurorilor, sînt văzute ca un nou început, spune ministra.

„Odată cu formarea unui nou Consiliu Superior al Procurorilor, începe o nouă etapă în istoria sistemului procuraturii. Am toată încrederea că noul CSP va reuși să consolideze breasla procurorilor, să reseteze sistemul și să asigure buna funcționare a acestuia în interesul cetățenilor. Mai mult decît atît, evaluarea integrității etice și financiare a procurorilor va duce la schimbarea percepțiilor negative ale societății față de sistemul procuraturii. Astăzi, este un motiv în plus de a conștientiza rolul pe care îl aveți în asigurarea unui stat de drept. Societatea așteaptă de la dumneavoastră rezultate concrete, mai ales pe cazurile de combatere a corupției și cele de rezonanță. Se cer acțiuni coerente, prompte și progrese sustenabile. Aveți toate pîrghiile și instrumentele necesare pentru a livra aceste rezultate”, spune Veronica Mihailov-Moraru.

Ministra a reiterat angajamentul Ministerului Justiției de a sprijini Procuratura și a încurajat instituția să vină cu inițiative și soluții pentru îmbunătățirea serviciilor și consolidarea statului de drept.

În încheiere, Veronica Mihailov-Moraru a urat sănătate, succes și recunoștință din partea societății pentru procurori, încurajîndu-i să continue să lucreze cu profesionalism, corectitudine și responsabilitate pentru asigurarea unei justiții echitabile pentru toți cetățenii.


Preluat de la: Noi.md