Mesajul lui Elon Musk către Dmitrii Rogozin: ”Trambulina a funcționat”

Trambulina a funcționat. Astfel a reacționat miliardarul Elon Musk la mesajul publicat de șeful Roskosmos, Dmitrii Rogozin în urmă cu șase ani pe când era vicepremier. La scurt timp după ce Statele Unite au impus sancțiuni Rusiei în legătură cu anexarea Crimeii, Rogozin a scris pe Twitter că rușii ar putea renunţa să mai ducă astronauții americani în spațiu, spunând că, eventual, americanii ar putea s-o facă de pe o trambulină.

Directorul Space X, miliardarul Elon Musk, a adăugat că replica lui Rogozin a devenit, în timp, o glumă. Ultimul a precizat recent că, de fapt, nu a glumit, ci că declarația lui a fost o adevărată amenințare. Cât despre lansarea Crew Dragon în spațiu, inginerul american a spus că este profund emoționat ca să poată transmite tot ce simte.

”Acest eveniment trebuie să unească oamenii cu adevărat. Am muncit 18 ani pentru ca să realizez acest scop și încă este greu să cred ce s-a întâmplat”, a comunicat directorul general Space X, Elon Musk.

După lansarea rachetei americane, Dmitrii Rogozin a distribuit pe contul său de Twitter o postare a secretarului de presă al Roskosmos.

”Isteria care a apărut după lansarea cu succes a navei Crew Dragon nu este foarte clară. Ceea ce s-a întâmplat acum trebuia să aibă loc cu mult timp în urmă. Deja nu doar rușii vor zbura spre ISS, ci și americani…”, se menţiona în postare. Ulterior, secretarul de presă al Roskosmos, Vladimir Ustimenko, a mai publicat un mesaj, în care menționa că rușii nu vor rămâne în urmă și că anul acesta vor testa două rachete noi, iar în 2021 vor relua programul pe Lună.


Preluat de la: Publika.md