Mesajul Iuliei Navalnaia, după ce Putin a depus jurământul: „Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ și un asasin”

„Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ, un asasin, dar se va termina inevitabil”, a declarat Iulia Navalnaia într-un mesaj video publicat pe reţelele sociale, potrivit Agerpres. 

„Cu el la cârmă, ţara noastră nu va avea nici pace, nici dezvoltare, nici libertate”, a adăugat ea, referindu-se la războiul declanşat de armata rusă în Ucraina. 

„Acest război este sângeros şi nebunesc şi nimeni nu îl vrea, cu excepţia lui Putin”, a mai spus Iulia Navalnaia. 

„Promisiunile sale nu sunt numai lipsite de sens, sunt înşelătoare. Durează de 25 de ani. Va fi la fel şi de această dată”, a spus opozanta în acest mesaj video de circa şase minute. 

„În fiecare dintre mandatele sale situaţia nu face decât să se înrăutăţească şi este înspăimântător să ne imaginăm ce se va întâmpla atât timp cât Putin va fi la putere”, a mai spus Iulia Navalnaia, făcând referire la „sutele de deţinuţi politici din Rusia care îndură condiţii inumane”. 

„Trebuie să veghem ca nimeni în lume să nu-l creadă pe Putin, nici în Rusia, nici în străinătate”, a mai spus Navalnaia. 

Pe 16 februarie 2024 soţul ei, Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a murit în într-o închisoare din Arctica în circumstanţe neclare. 

Iulia Navalnaia, susţinătorii săi şi liderii străini l-au acuzat pe preşedintele rus că l-a asasinat pe opozant, care ispăşea în închisoare o lungă pedeapsă pentru ‘extremism’. Kremlinul respinge aceste acuzaţii.

Vladimir Putin a depus oficial jurământul ca președinte rus, marcând începutul celui de-al cincilea mandat al său. Națiunile occidentale spun că alegerile din martie nu au fost nici corecte, nici democratice și mulți au ales să boicoteze ceremonia de la Kremlin.


Preluat de la: Unimedia.info