Mesajul de felicitare al preşedintelui Igor Dodon cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

Preşedintele Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare omologului său francez, Emmanuel Macron, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. 

”Cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Republicii Franceze, vă adresez, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, cordiale felicitări, însoțite de sincere urări de pace şi prosperitate pentru întreaga națiune franceză.Această zi de o semnificație profundă pentru francezi dă prilej să remarcăm rolul special al Franței în afirmarea și promovarea valorilor universale ale libertății, egalității și fraternității.”, se arată în mesajul președintelui.

 

Șeful statului i-a mulțumit președintelui Emmanuel Macron pentru sprijinul consecvent pe care Franța îl acordă țării noastre în susținerea proceselor de democratizare și modernizare.

”Permiteți-mi să vă asigur că edificarea unor relații de parteneriat bilateral consolidat, având la bază legăturile strânse de prietenie care ne unesc, constituie o prioritate pentru Republica Moldova. Îmi exprim ferma convingere că dialogul nostru va fi în continuare fortificat în domenii de interes comun.”, a transmis Igor Dodon

Pe final, Igor Dodon i-a transmis omologului său francez că, în vremurile dificile pe care le traversăm, este recunoscător pentru sprijinul pe care ni l-a acordat Franța prin donații de echipamente medicale în lupta cu pandemia de COVID-19.

 

CITEŞTE ŞI: Franţa îşi sărbătoreşte astăzi Ziua Naţională. Cum va fi marcat evenimentul


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie