MESAJ CRITIC DE LA ZDUBI. Roman Iagupov a transmis un mesaj către autorități după ce a primit titlu de artist al poporului

După ce a primit titlul de Artist al Poporului, Roman Iagupov, solistul trupei „Zdob și Zdub” a transmis un mesaj către autorități. În materialul video postat pe facebook, artistul a precizat că reușitele trupei, din ultimii 25 de ani, se datorează echipei formate din șase oameni, dar nu lui. La fel, acesta acuză autoritățile de faptul că de la începutul pandemiei, nu au oferit niciun suport celor care activează în domeniul culturii.

„Din motivul pandemiei toată societatea trece prin perioadă complicată. Mai ales sfera medicală și învățământul. Dar sfera artei a rămas ultima în lista priorității statului. Deja de 6 luni profesioniștii independenți, din industria culturii, care sunt plătitori de impozite, nu pot activa și nu au susținere din partea Guvernului”, a spus solistul trupei „Zdob și Zdub”, Roman Iagupov.

Artistul a mai declarat că în toți acești ani, Zdubii au activat pentru spectatori, dar nu pentru titluri. La fel, Roman Iagupov a îndemnat instituțiile statului și Ministerul Culturii, să depună efort pentru a schimba situația critică în care este acum lumea artei.

Amintim că, în data de 11 septembrie, mai mulţi interpreţi şi oameni de cultură au primit distincţii din partea preşedintelui Igor Dodon. Printre aceștia se numără Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Olia Tira, membrii formației ”Brio Sonores”, vocalistul orchestrei ”Tharmis”, Valentin Uzun, dar și președintele Uniunii Teatrale, Valeriu Jereghi.


Preluat de la: Publika.md