„Meniuri blackout" în restaurantele din Ucraina. „Suntem puternici”

Bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii electrice i-au forțat pe ucraineni să se obișnuiască să trăiască în întuneric. Electricitatea a fost raționalizată, iar întreruperile de curent sunt frecvente. Chiar şi aşa, restaurantele și barurile din Ucraina continuă să primească clienții, datorită meniurilor special adaptate, care pot fi pregătite în timpul unei pene de curent, potrivit Insider, citat de Euronews România. 

Tot mai multe localuri au introdus „meniurile blackout”, eliminând toate felurile de mâncare care necesită electricitate pentru a putea fi preparate.

Novikov, fost consilier al președintelui Volodimir Zelenski, locuiește la Kiev împreună cu soția sa și cele două fiice. El a vizitat mai multe restaurante în timpul penelor de curent și a declarat că atmosfera este „complet unică”.

La un restaurant cubanez din Kiev, există încă muzică live în fiecare joi, la lumina lumânărilor.

Oaspeții pot alege dintr-un meniu, care include hummus, pateu de ficat, nachos, biftec tartar și salată de avocado.

Aceștia pot comanda cafea și ceai și în timpul întreruperilor de curent, deoarece restaurantul folosește butelii pentru a păstra băuturile calde.

Nu numai patronii s-au adaptat condițiilor, ci și clienții. Unii își aduc propriile lămpi atunci când merg într-un local. Este și cazul unui cuplu care a montat chiar și un filmuleț cu un șemineu, pentru ca angajații și alți clienți să se bucure de el.

„Noi suntem ucraineni. Suntem puternici. Ne putem adapta la orice”, a declarat unul dintre clienți.


Preluat de la: Publika.md