Melania Trump, în discursul de rămas bun: "Violența nu a fost niciodată soluția" (VIDEO)

Melania Trump, încă Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, a transmis, luni, în mesajul său de rămas bun că ”violența nu a fost niciodată soluția”. Cuplul prezidențial părăsește în aceste zile Casa Albă, în condițiile în care pe 20 ianuarie are loc ceremonia de depunere a jurământului de către președintele ales, democratul Joe Biden. Mesajul transmis de Melania Trump la finalul mandatului soțului său vine la mai puțin de două săptămâni după asaltul asupra Capitoliului, comis de susținătorii lui Donald Trump, în urma căruia președintele în exercițiu a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților pentru ”incitare la insurecție”, scrie b1.ro.

„A fost cea mai mare onoare din viața mea să fiu primă doamnă a Statelor Unite. Am fost inspirată de americani incredibili din toată țara noastră care dezvoltă comunitățile prin bunătatea și curajul lor. Ultimii patru ani au fost de neuitat. În timp ce eu și Donald încheiem timpul petrecut la Casa Albă, mă gândesc la toți oamenii care au intrat în inima mea și la poveștile lor incredibile de dragoste, patriotism și determinare”, și-a început Melania Trump discursul, în care și-a prezentat omagiile pentru angajații din sistemul sanitar, pentru familiile militarilor sau victimele abuzului de opioide.

„Fiţi pasionaţi în tot ce faceţi. Însă amintiţi-vă mereu că violenţa nu a fost niciodată soluţia şi nu va fi niciodată justificată. Atunci când am venit la Casa Albă, m-am gândit la responsabilitatea, pe care am simţit-o dintotdeauna în calitate de mamă, de a încuraja, a da forţă şi de a transmite valori ale bunătăţii. Este de datoria noastră ca adulți și părinți să ne asigurăm că copiii au cele mai bune oportunități de a duce o viață sănătoasă și împlinită”, a mai spus soția lui Donald Trump în discursul său de 6 minute, transmis în format video.

Așadar, familia Trump petrece ultimele zile la Casa Albă, o perioadă extrem de tulbure în contextul violențelor comise pe 6 ianuarie în sediul Congresului american, soldate cu cinci morți.

În urmă cu o săptămână, Camera Reprezentanților a votat pentru punerea sub acuzare a președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump. Este pentru a doua oară când Trump este se află în fața unei inculpări în vederea destituirii. De altfel, el devine astfel primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori. Actualul lider de la Casa Albă este acuzat de Partidul Democrat că i-ar fi incitat la violență pe participanții la mitingul care a avut loc la Capitoliu. Liderul republican este acuzat de opozanții democrați de „incitare la insurecție”, acuzații pe care Trump le respinge.


Preluat de la: Publika.md