Medierea conflictului dintre Ion Chicu și Maia Sandu a eșuat

Medierea conflictului dintre Ion Chicu și Maia Sandu a eșuat. Prim-ministru a refuzat să-i plătească liderului PAS un prejudiciu de 100 de mii de lei, pentru a pune capăt procesului de judecată. Așa că cei doi se vor întâlni în instanță. 

Despre asta ne-a comunicat  deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Am încercat să obținem un comentariu de la premierul Ion Chicu, dar consilierul acestuia, Boris Harea, nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că Ion Chicu a fost dat în judecată, după ce a declarat că Maia Sandu, fiind în funcția de premier, în iulie 2019, ar fi amânat datoria de 118 milioane de lei, pe care compania „Avia Invest” o avea faţă de bugetul de stat.

Ca reacţie,Chicu a declarat atunci că Maia Sandu își face astfel PR politic. Prima tentativă de soluționarea amiabilă a conflictului a avut loc la mijlocul lunii octombrie, când Maia Sandu a declarat că este gata să renunțe la procesul de judecată, dacă Ion Chicu îi va achitat un prejudiciu de 100 de mii de lei și va posta pe pagina sa de Facebook o dezmințire a acelor declarații.   


Preluat de la: Publika.md