Mauricio Pochettino este noul antrenor al lui Chelsea Londra

Argentinianul Mauricio Pochettino este noul antrenor al lui Chelsea Londra, cu care a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul, a anunţat luni clubul din Premier League, care a încheiat un sezon de coşmar, scrie AFP, citează Agerpres.

Tehnicianul în vârstă de 51 de ani revine în campionatul Angliei la trei ani şi jumătate după ce fost demis de Tottenham Hotspur.

„Mauricio este un antrenor de clasă mondială cu un palmares excepţional”, au afirmat într-un comunicat coproprietarii Todd Boehly şi Behdad Eghbali.

Eliminată din toate cupele, Chelsea a încheiat Premier League pe un lamentabil loc 12, departe de standardele obişnuite ale echipei care a câştigat de două ori Liga Campionilor, ultima oară în 2021. Pochettino va trebui deci să pornească de la zero şi doar pe scena naţională, echipa nefiind calificată în nicio competiţie europeană.

Omul de afaceri Todd Boehly şi fondul de investiţii Clearlake au cheltuit mai mult de 600 de milioane de euro în ultimele două perioade de mercato, dar această strategie de transferuri, bazată mai ales pe jucători tineri, cu un mare potenţial, nu a strălucit prin coerenţă.

Pochettino, fără club de când s-a despărţit de PSG în iulie 2022, îl înlocuieşte pe Frank Lampard, legendă a clubului ca jucător, care a avut rezultate dezastruoase ca interimar. Londonezii au început stagiunea avându-l pe banca tehnică pe Thomas Tuchel, înlocuit în septembrie de Graham Potter.

Fost fundaş al naţionalei Argentinei şi al unor echipe ca Espanyol Barcelona şi PSG, Pochettino s-a remarcat ca antrenor la Tottenham, cu care a fost vicecampion al Angliei în 2017, iar în 2019 a disputat cu finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Liverpool. Cu PSG a fost campion al Franţei în 2022.


Preluat de la: Publika.md