Matineele din grădinițe vor avea loc fără prezența părinților

Matineele de la sfârșit de an vor avea loc în grădinițe fără prezența părinților. Despre aceasta a anunțat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

”Matineul este un proces ce vizează aspectul educațional. Nu este neapărat să fie organizat cu prezența părinților. Copilașii pregătesc poezii, cântece, pentru că așa prevede programul. Forma de organizare a lor va fi discutată cu directorii, dar, cu certitudine, acest lucru nu se va întâmpla cu prezența fizică a părinților”, a declarat Cutasevici.

În același timp, viceprimarul a menționat că doar 50 de grădinițe din municipiul Chișinău pot asigura prezența zilnică a copiilor în instituție, în restul este o periodicitate fie de o săptămână, fie peste o zi. Funcționarul a dat asigurări că toate aceste modele de funcționare sunt coordinate cu Direcția Generală Tineret Educație și Sport.

”Sperăm să se degajeze puțin situația epidemiologică pentru a include un număr maxim de copii”, a spus Angela Cutasevici .

Săptămâna trecută, în instituțiile școlare primare și secundare din capitală s-au înregistrat 67 de cazuri noi de COVID-19.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie