Maternitatea abandonată din oraşul Criuleni va fi transformată într-un centru de reabilitare

Maternitatea abandonată din oraşul Criuleni va fi transformată într-un centru de reabilitare. Anunţul a fost făcut de către premierul Ion Chicu în timpul unei recente vizite în teritoriu.

Potrivit şefului Guvernului, acum autorităţile sunt în căutare de investitori pentru a începe reconstrucţia clădirii, relatează Mesager.

O secţie de maternitate a fost deschisă în cadrul spitalului raional din Criuleni, iar clădirea fostei maternităţi este într-o stare jalnică.

„Este un proiect tipic de maternitate construit în anul 1986 dacă o să mergeţi un pic mai încolo o să vedeţi şi bazinul, era spital cu 600 de paturi construit. Ar fi un proiect extraordinar de reabilitare medicală cu parteneriate publice private, un proiect de reabilitare neurologică, reabilitare cardiologică”, a menţionat Aurelia Roman, director spital raional Criuleni.

„ Din păcate nu cred că putem vorbi realist ca să o reabilităm ca maternitate, dar pentru alte scopuri inclusiv investiţionale cu activitate economică, care ar avea ca element sănătatea oamnilor de reabilitare în diferite profiluri ar avea şanse, şi am înţeles că autorităţile publice locale au înterprins deja careva acţiuni pentru a identifica investitori”, a declarat premierul Ion Chicu.

 

 


Preluat de la: Publika.md