Mărturiile singurului supraviețuitor al accidentului aviatic de lângă Harkov: Totul a fost ca într-un joc pe calculator

Singurul supraviețuitor al tragediei aviatice din Ucraina Veaceslav Zolocevski a relatat cum a reușit să scape din infern. 

Potrivit presei ucrainene, studentul a fost vizitat sâmbătă de către președintele ucrainean Vladimir Zelenski și șeful administrației regionale Alexei Kucer.

Tânărul le-a povestit că nu a sărit din avion, cum a scris presa anterior, ci a părăsit avionul după impact.

”Noaptea, Veaceslav și-a revenit lângă epava aeronavei AN-26, în care se aflau prietenii, colegii săi. Flăcări, avionul distrus, întuneric și cadavre peste tot. Unul dintre tineri ardea lângă el și Slava a început să stingă flăcările. El a reușit să-i ofere încă o șansă unui student, care, din păcate, s-a stins din cauza arsurilor. Este un act de eroism pe câmpul morții”, a scris Zelenskii pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, șeful administrației regionale Harkov Alexei Kucer a scris că nu l-a obosit prea mult cu întrebări pe tânăr.

”Tânărul ne-a povestit ce s-a întâmplat. Noi nu l-am asaltat cu întrebări, pur și simplu l-am întrebat cu ce putem să-l ajutăm. El a spus că totul s-a întâmplat ca într-un joc pe calculator și când și-a revenit, a văzut cum arde camaradul său. El practic, a stins flăcările de pe tânărul, care se afla în spital. Dar din păcate, a murit”, a spus Alexei Kucer.

Potrivit medicilor, Veaceslav Zolocevschi s-a ales cu o comoție cerebrală, iar viața lui se află în afara oricărui pericol.

Avionul, un AN-26, s-a prăbuşit vineri seara, în timpul unui zbor de antrenament, la doi kilometri de aeroportul militar Ciuguev, în apropiere de Harkov.

Doi studenţi au supravieţuit catastrofei, însă unul dintre ei, care se afla într-o ”stare extrem de gravă”, a murit.

 


Preluat de la: Publika.md