Marian: Prin construcția stadionului național nu investim doar în sport, ci și în economie

Recent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, au prezentat detaliile proiectului ce vizează construcția unui stadion național în apropiere de Arena Chișinău. Capacitatea stadionului urmează să fie de 20.000 – 25.000 de locuri pentru spectatori, cu acoperiș continuu care să protejeze toate scaunele.

Suma totală a proiectului este estimată la 85 de milioane de euro. Radu Marian spune că această investiție este una pe termen lung, și nu reprezintă doar o investiție în fotbal, ci și în creșterea economică și crearea locurilor de muncă.

„Nu pot să spun acum de unde vom lua bani pentru că este un proiect pe termen lung. Dar așa cum finanțăm alte proiecte de mare anvergură, cum ar fi linia electrică Chișinău-Vulcănești sau proiectele de infrastructură a drumurilor pe care le facem, pentru că am dat în exploatare peste 500 de kilometri de drum în ultimii ani. Toate sînt proiecte costisitoare și sînt surse diferite de finanțare. E vorba și de bugetul de stat, și finanțare internațională. Construcția stadionului național va fi o investiție nu doar în sport și performanță, dar și în economie”, a mai spus președintele comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Radu Marian.

Potrivit studiului de pre-fezabilitate, realizat de către Federația Moldovenească de Fotbal, stadionul național urmează să aibă 18.000 de metri pătrați la sol, 60.000 de metri pătrați desfășurați și 10.000 de metri pătrați în interiorul stadionului. De asemenea, acesta va fi dotat cu o parcare cu capacitatea de 1.500 – 1.800 de locuri.


Preluat de la: Noi.md