Marian Durleşteanu solicită politicenilor să vină cu o foaie de parcurs privind alegerile parlamentare anticipate

Candidatul socialiştilor la funcţia de premier, Mariana Durleşteanu consideră că actuala clasă politică trebuie să vină cu o Foaie de Parcurs privind alegerile parlamentare anticipate, iar Maia Sandu ar trebui să asigure un dialog cu toate fracţiunile pentru a depăşi „această situaţie fără precedent”. 

Într-o postare pe Facebook, Durleşteanu atenţionează asupra faptului că bugetul statului este sustenabil până în iunie 2021, iar deficitul bugetar nu va fi de 14 miliarde de lei, ci dublu – respectiv, ţara poate intra în colaps financiar. 

În acest sens, ea susţine că actualii guvernanţi trebuie să spună clar de unde vor lua bani pentru alegerile anticipate.

„Vreau să văd clar ce cheltuieli se vor tăia sau de unde se vor găsi acele surse financiare ca să se asigure desfășurarea anticipatelor. Ce facem cu programul de vaccinare care nu este bugetat, cum se vor aloca cheltuieli pentru teste COVID-19 şi pentru asigurarea cheltuielilor păturilor vulnerabile întru a supraviețui în această perioadă. Cum susținem mediul de afaceri?”, se întreabă Durleşteanu.

Potrivit acesteia, pentru gestionarea responsabila a acestei crize este necesar un Guvern cu asumare de răspundere şi independenţă executivă, „separat de ambițiile Politicului”.

„În prezent este nevoie de o voința politică și asumare a răspunderii fată de cetățeni de către toate Puterile in Stat cu acțiuni concrete:
1. Sugerez ca doamna președinte să asigure un dialog cu toate fracțiunile întru a depăși aceasta situație fără precedent şi pentru a nu dezamăgi cetățenii de pretutindeni de Votul acordat.
2. Asumarea si angajarea Politicului întru asigurarea gestionarii acestei crize prin menținerea Vectorului European al Moldovei, Program de Emergenţă cu FMI şi partenerii externi pentru asigurarea reformelor şi suportului financiar, gestionarea crizei pandemice şi economice.
Fac un Apel către forțele politice : NU vă bateți joc de cetățeni!!!! În curând nu va mai fi nici electorat şi nici pe cine alege!”, se mai arată în mesajul Marianei Durleşteanu.

 


Preluat de la: Publika.md