Majoritatea parlamentară a Franței a anunțat că va rescrie articolul care interzice difuzarea de imagini cu polițiști în acțiune

Majoritatea parlamentară din Franţa va rescrie în totalitate controversatul articol 24 din Legea privind securitatea, pentru a face legală difuzarea imaginilor cu intervenţiile poliţiei. Documentul a generat o serie de proteste la nivel naţional.

Anunţul a fost făcut după o întrevedere a preşedintelui Emmanuel Macron cu premierul ţării, mai mulţi miniştri şi lideri ai grupurilor parlamentare. Astfel, deputaţii urmează să propună o nouă versiune a articolului, care, în prezent, ar îngrădi dreptul la informare. 

Documentul a intrat în vizorul autorităţilor săptămâna trecută, după ce patru oameni ai legii au bătut crunt un producător muzical de culoare, pentru că a ieşit pe stradă fără mască de protecţie. Mai mult, victima s-a plâns că a fost supusă şi abuzului rasial.

După incidentul scandalos, cei patru poliţişti au fost suspendaţi din funcţii. Luni, reprezentanţii forţelor de ordine au fost puşi oficial sub acuzare pentru violenţă fizică şi abuz rasial. Peste 100 de mii de oameni au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, contra legii securităţii globale şi împotriva violenţei poliţiei.

Protestatarii s-au încăierat cu forţele de ordine, au lansat fumigene şi au incendiat mai multe maşini. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie