Maia Sandu, vizită oficială la Bruxelles. Şeful statului s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen

Şeful statului Maia Sandu se află astăzi şi mâine într-o vizită oficială la Bruxelles. Ea s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen. Cei doi oficiali au discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti COVID-19 pentru cetățenii Republicii Moldova, cât şi despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani.

„Am discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti COVID-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate.
Am vorbit despre situația gravă în care se află fermierii noștri și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.”, a scris preşedintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, în postarea sa, Maia Sandu a menţionat că după alegerile parlamentare anticipate și crearea unui Guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor planificate. 

„Cetățenii Republicii Moldova s-au convins timp de mulți ani că Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de noi, și în momentele bune, și în momente mai grele. Cooperarea cu UE a adus și aduce în continuare beneficii concrete cetățenilor noștri. Zona de Liber Schimb cu UE a permis mărirea schimburilor comerciale, crearea locurilor de muncă acasă, în țara noastră, și a crescut rezistența Republicii Moldova la șocurile economice atât de ordin intern, cât și de ordin extern. Cooperarea cu UE este esențială pentru țara noastră, atât pe dimensiunea întăririi instituțiilor, cât și pentru a atenua efectele crizei economice.”, se mai arată în postare.

Mâine, Maia Sandu urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, cu Regele Philippe al Belgiei, dar şi cu președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli.


Preluat de la: Publika.md