Maia Sandu: Socialiștii trebuie să cheltuie DOUĂ MILIOANE DE EURO, ca să cumpere voturi din regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale / Cât costă un vot și câte vor să cumpere?!

 

Europa Liberă: Cât de avantajos e faptul că Republica Moldova importă sută la sută energie de la Cuciurgan?

Maia Sandu: „Este o întrebare către Igor Dodon, pentru că anterior se cumpăra și din Ucraina, și din Transnistria. La scurt timp după ce Igor Dodon a capturat toată puterea – și în guvern, și în parlament -, a decis să schimbe acest contract și eu bănuiesc că este o înțelegere cu autoritățile de la Tiraspol, pentru că cu cât mai multă energie electrică cumpărăm noi de la Cuciurgan, cu atât mai mulți bani ajung în bugetul regimului de la Tiraspol. Evident, ei sunt interesați în aceste lucruri și bănuiesc că este un târg acolo. De exemplu, transnistrenii câștigă mai mulți bani din contul vânzării energiei electrice, Igor Dodon obține un angajament din partea cealaltă să se mobilizeze contra bani oameni la vot în favoarea lui Igor Dodon. Deci, asta ar putea fi parte din acest târg care știm că se pune la cale. Am auzit deja și cifra care se vehiculează pe care socialiștii trebuie s-o cheltuiască pentru a obține voturi pentru Dodon. E vorba despre două milioane de euro, ca să cumpere voturi din Transnistria și, iată, așa fel de târguri se fac.”

Europa Liberă: Sunt speculații, bănuiesc. Totuși e o cifră mare – două milioane de euro pentru actuala situație?

Maia Sandu: „Dacă calculăm câte 20-30 de euro de vot, deoarece cam așa s-a întâmplat și la scrutinele precedente, din ceea ce am văzut noi în presă, putem să facem calcule și să vedem cam câți alegători vrea să cumpere Dodon din Transnistria, dacă împărțim două milioane la 20-30 de euro.”

SURSA


Preluat de la: Timpul.md