Maia Sandu și-a numit fostul bodyguard director adjunct la SPPS

Maia Sandu și-a numit fostul bodyguard director adjunct la SPPS. Vasile Popa a preluat astfel și interimatul funcției de șef al instituției, în condițiile în care Iaroslav Martin a fost demis prin decret prezidențial de Sandu.

Într-o emisiune TV, șeful statului a menționat că a luat această decizie din cauza mai multor probleme. Potrivit președintelui, în prezent este în desfășurare o anchetă în ceea ce-l privește pe Martin. Maia Sandu a evitat să intre însă în detalii, dar a precizat că va reveni cu noi informații odată ce investigațiile vor fi finalizate.     

Iaroslav Martin nu a venit, deocamdată, cu o reacție la aceste declarații. Până la numirea unui nou director în fruntea Serviciului Protecție și Pază de Stat interimatul va fi asigurat de Vasile Popa.

Președintele a spus că îl cunoaște de mult timp și că este un profesionist care va face față noilor responsabilități.

”Eu l-am numit pe Vasile Popa care a lucrat la Guvern atunci când eu am fost prim-ministru și care are o experiență foarte îndelungată în serviciu. E adevărat că la un moment dat el a plecat, după care a revenit în sistem, dar este profesionist, este calificat.”, a comunicat șeful statului, Maia Sandu.

Popa a fost în trecut bodyguardul fostului premier Vlad Filat, atunci când și Maia Sandu activa la Guvern. Ulterior, i-a asigurat paza și acesteia cât era lider al PAS, dar și în perioada campaniei electorale de la prezidențiale. Sandu a declarat că în toamnă Vasile Popa nu a fost angajat cu salariu, ci a lucrat în bază de voluntariat.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie